محمد کاملان | شهرآرانیوز؛ با وجود اینکه نمودارها و آمارهای مربوط به کرونا از میان هفته گذشته در مشهد و خراسان رضوی کاهشی شده است، وضعیت شهر همچنان شکننده است و خطر افزایش دوباره مبتلایان، بستریها و مرگ و میر همچنان بیخ گوش مشهد است. تنها چیزی که در این میان میتواند از خطر صعودی شدن کرونا در استان و مشهد جلوگیری کند واکسیناسیون گسترده مردم است. وزارت بهداشت با دو برابر کردن سهمیه واکسن کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد راه را برای این کار باز کرده است.
رئیس کمیته بهداشت ستاد اجرایی مبارزه با کرونا دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اعلام خبر رکوردشکنی واکسیناسیون کرونای در شهر مشهد گفت: با اختصاص واکسنهای جدید، روند واکسیناسیون در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد سرعت گرفته است و روز گذشته ۵۱ هزار واکسن به گروههای هدف در یک روز تزریق و رکورد واکسیناسیون در مشهد شکسته شد.
مهدی قلیان با تأکید بر اینکه برای جلوگیری از شیوع دوباره کرونا باید در فاصله دو موج بیماری، واکسیناسیون با سرعت بیشتری انجام شود، ادامه داد: به همین دلیل است که تلاش میکنیم تزریق روزانه واکسن در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد افزایش پیدا کند. طبق آمارها تا امروز یک میلیون و ۶۷۵ هزار نفر در استان واکسن دریافت کرده اند که از این تعداد به یک میلیون و ۱۶۹ هزار نفر دز اول و به ۵۰۵ هزار نفر دز دوم تزریق شده است.
وی افزود: براساس ابلاغ وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی، متولدان ۱۳۶۰ و قبل از آن در مناطق زیر پوشش دانشگاه و شهر مشهد و متولدان ۱۳۷۰ و قبل از آن ساکن در مناطق حاشیه شهر مشمول دریافت واکسن کرونا هستند.
آمار بستری شدگان کرونایی شهر مشهد سرانجام رنگ کاهش به خود دید. دبیر کارگروه اطلاع رسانی بیماری کووید ۱۹ دانشگاه علوم پزشکی مشهد دراین باره گفت: تعداد بیماران بستری شده در بیمارستانهای زیر پوشش این دانشگاه به ۴۱۰ نفر در روز کاهش یافته است و ۱۸۶۰ نفر در بیمارستانهای زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد بستری هستند و ۴۹۷ نفر از این بیماران کرونایی به دلیل شدت بیماری و بدحالی در بخشهای مراقبت ویژه بستری شده اند.
حمیدرضا رحیمی در ادامه و با اشاره به آمار کرونا در استان افزود: تعداد کل بیماران بستری ناشی از کرونا در بیمارستانهای خراسان رضوی ۲۶۰۰ نفر است و روزانه حدود ۴۶۶ نفر بستری جدید به آمارها اضافه میشود.
وی با بیان اینکه وضعیت مشهد کماکان شکننده است، ادامه داد: آمار مبتلایان تاحدی کاهشی شده است و میزان ترخیصیها و بهبود یافتگان کرونا در بیمارستانهای خراسان رضوی در حال افزایش است، اما این وضعیت شکننده است و همچنان رعایت سفت و سخت شیوه نامههای بهداشتی باید در دستورکار مردم باشد.
علی خوشگفتار، دبیر کمیته بهداشت ستاد اجرایی مقابله با کرونای دانشگاه علوم پزشکی مشهد، نیز با اشاره به افزایش آزمایشگاههایی که تست کرونا انجام میدهند در موج پنجم گفت: استفاده از دستگاههای نوبت دهی باعث نظم در حضور مراجعان شد، اما برای کاهش جدی و شایان توجه مراجعات مردمی به مراکز منتخب، با مداخله معاونت درمان ۲۲۰ آزمایشگاه برای تست سریع به جمع آزمایشگاههای ما اضافه شدند که کمک بزرگی بود. همچنین برای انجام تست PCR هم ۱۷ آزمایشگاه بخش خصوصی پای کار آمدند.